Haber

Kütahya Baraj ve Gölet Doluluk Oranları Açıklandı

Kütahya’daki baraj ve göletlerin doluluk oranları belli oldu

Doluluk oranı barajlarda %14-100, göletlerde %25-90 arasında değişmektedir.

KÜTAHYA – Kütahya’daki baraj ve göletlerin doluluk oranları açıklandı. Haziran ayı başı itibariyle Kütahya’da doluluk oranının barajlarda yüzde 14-100, göletlerde ise yüzde 25-90 arasında değiştiği belirtildi.

DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kütahya’da yapılıp işletmeye açılan Kayaboğazı Barajı, hizmet paylarına oranla sanayi suyu, sanayi suyu ve Tavşanlı Sulaması’nın su ihtiyacını karşılıyor. Haziran ayı başında Kayaboğazı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 100, Beşkarış Sulaması’nın su kaynağı olan Beşkarış Barajı’nın doluluk oranı yüzde 40, Kureyşler Sulaması su kaynağının doluluk oranı yüzde 14, Çavdarhisar Sulaması olan Çavdarhisar Barajı’nın su kaynağı yüzde 20,5 olup, yeterli su birikimi olmadığı için söz konusu durumu en az aksamayla atlatmak için mevcut su durumuna göre hareket edilmesinde fayda olacağı düşünülmektedir. barajda, gölette).

Göletlerin doluluk oranı %25-90 arasındadır.

Açıklamada, “Bölgemiz sorumluluk alanına giren Kütahya’daki göletlerin doluluk oranı 2 Haziran 2023 tarihi itibariyle yüzde 25-90 arasında değişiyor. Baraj ve göletlerle ilgili her türlü rutin bakım ve onarım işleri yapılıyor. ‘İşletme ve Bakım Talimatı’ doğrultusunda her yıl yapılmaktadır.Baraj ve göletlerde kapak yapılarının boyanması periyodunda yapılır ve çalışır vaziyette olduklarından emin olmak için gerekli muayeneleri yapılır. Kurak geçen yıllarda barajların yeteri kadar su almaması, sulamada sıkıntıya neden oluyor” dedi.“Dikimden önce tüm sulayıcılara ve su kullanan kuruluşlara, Valiliklere, Kaymakamlıklara, İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Belediyelere, Tarım ve Köyişleri Odalarına gerekli duyurular yapılıyor. Tarım ve Muhtarlar” denildi.

Kütahya’nın Demirciören Göleti ve Enne Barajından yararlanan Arif İnce, Mehmet Avcı ve Musa Aslankıran, “Allah’a çok şükür barajlarımız, göletlerimiz dolu. Mahsullerimiz bereketli olsun” dediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu